Plak’t – plak instructies

De Plak’t kruis stickertjes zijn gemaakt van stickerfolie die geschikt is om op harde ondergronden te plakken. Ramen, deuren, gladde muren, (glasvezel-)behang. In principe is de folie weer goed te verwijderen van ieder oppervlak, maar we bieden geen garanties! Ga altijd voorzichtig te werk, en probeer anders eerst uit (er zitten er altijd wat extra kruisjes bij) hoe het plakken en het weer verwijderen gaat. Let vooral goed op bij papieren behang! De kruisjes zijn aan beide kanten dezelfde kleur, dus ook heel geschikt om op je raam te plakken. (Behalve de 3 fluor kleuren, die zijn wit aan de plak-kant).

(Je krijgt bij ieder patroon natuurlijk ook een handleiding op papier!)

Hoe ga je te werk?

1. Bepaal waar je het patroon wil plakken.

2. Kies een rij met kruisjes waarmee je wil beginnen te plakken. Het handigst is om een   horizontale brede rij te kiezen ergens in het midden van het patroon.

3. Zet op de hoogte van waar dié rij moet komen een dunne lijn met een waterpas op je   muur. Zorg ervoor dat je dat zo dun doet dat die weer makkelijk uit te gummen is. Op   ramen en deuren kun je ook een stuk gekleurd (masking-)tape gebruiken. Plak die    precies langs de waterpas af op de ondergrond (je haalt deze tape weer weg nadat je   eerste rij geplakt is).

4. Langs deze lijn plak je de eerste rij kruisjes.

5. Een kruisje zit geplakt op een wit stuk stickervel, en op het kruisje zit een doorzichtig   stuk applicatie-folie. Je plakt een kruisje als volgt op:

Je haalt het witte stickervel van het kruisje af, plakt het kruisje met applicatie-folie en al op je ondergrond. Als hij goed zit haal je het applicatie-folie er af.
Op deze manier kun je makkelijk zien of het kruisje de goede afstand heeft ten opzichte van het vorige kruisje en kun je hem wat beter vast houden om netjes te plakken.

Op sommige ondergronden is deze methode echter niet zo handig. Je kan dan beter allebei de velletjes van het kruisje af halen, en alleen het kruisje zelf op de goede plek   plakken.

6. Als je eerste rij kruisjes goed en netjes geplakt is, kun je de potlood lijn of het stuk tape weg halen en verder gaan met de rij daar boven of onder.

7. Ga zo rij voor rij verder. Blijf goed naar het patroon kijken, houd steeds dezelfde afstand aan tussen de kruisjes en blijf goed tellen, dan komt het helemaal goed!

 

Succes ermee!

Als je nog vragen hebt, of als je me wilt laten zien hoe mooi het geworden is, mail me gerust. info@lidewijs.nl